Balogh László: Csak esett a színvonal, mióta a MOHU szolgáltat!

Azt olvasom az Aries honlapján, hogy mivel július 1. óta a MOHU végzi a hulladékszállítást, július 3-tól egy átmeneti időszakban (amiről nem mondják meg, hogy meddig tart az átmenet, csak hogy addig míg végbemegy az informatikai és pénzügyi átállás!) a lakosság nem adhatja le az Aries Határ úti telephelyén a

  • TELEPÜLÉSI HULLADÉKOT,
  • LOMHULLADÉKOT,
  • ZÖLDHULLADÉKOT,
  • ELEKTRONIKAI HULLADÉKOT!

Az elektronikai hulladékot átveszik az ÁTI-Sziget Ipari Parkban, de a többi hulladékfajta esetében az Aries azt kéri, hogy mindenki rendeljen konténert 6.750 Ft/m3 + 1.000 Ft/nap áron. Egyedül az ÉPÍTÉSI TÖRMELÉKET (beton, tégla, csempe, cserép) veszik át, illetve a szelektíven gyűjtött hulladékot.

Az is olvasható a honlapon, hogy SEMMILYEN veszélyes hulladék átvételére nincs engedélye az Ariesnek. A sütőolajjal az Aries tájékoztatása szerint autózhatunk Szigethalomra, a MOL kútra (ez egyébként a város más pontjain is leadható, nem értem, miért nem teljes a tájékoztatás), a festékek, vegyszerek, egyéb vegyi anyagok, veszélyes szigetelő anyagok, hullámpala a 15. kerületi Zsókavár utcában adható le, de hogy pl. a gumiabroncsot hova kellene elvinni, az nincs is benne a felsorolásban.

Kérdezem:

– Ez milyen szolgáltatási színvonal?

– Csak én nem látom a számlán, hogy kevesebb lenne a szemétdíj cserébe azért, hogy megnehezítették a hulladékleadást? Egy hatköbös konténer 40 ezer forint plusz annyiszor ezer, ahány napra kéri az ember.

Balogh László: Csak esett a színvonal, mióta a MOHU szolgáltat!