Félbevágott osztálykirándulás – 1. rész

Tudom, hogy a KLIK nem a diákokért, hanem a rendszer fenntartásáért van, de nem tudom elfogadni.

Tegnap kapta a hírt a lányom az osztályfőnökétől az osztálycsoportban, hogy a fenntartó megtiltotta, hogy a következő tanévben a 12. évfolyamos osztályuk két napos osztálykirándulásra utazzon tanítási időben. Hogy ez egy általános rendelkezés, vagy annak szól, hogy Bécsbe utaznának a gyerekek, nem tudom.

Az elmúlt tanévben még semmi akadálya nem volt annak, hogy ottalvós kirándulásra menjenek a gyerekek, igaz, Erdélybe. Nem értem, mi változott…

Talán annyi izgalmas projektmunkát tartalmaz a tanterv, ami maradéktalanul pótolja azt a közösségi élményt, amit egy ottalvós, pizsipartis/tábortüzes, hajnalig beszélgetős osztálykirándulás jelent külföldön???

Talán leigazolt az iskola (konkrétan a Batyi) számtalan szuper tanárt, akik jövőre jelentősen magasabb színvonalú oktató-nevelő munkát végeznek majd, olyat, aminek egyetlen tanóráját is vétek kihagyni???

Egy fenét. Valójában az oktatás rég elesett. Amikor 7 órájuk van egy nap a gyerekeknek, és abból 3 óra helyettesítéses, szaktanár nélkül, akkor legszívesebben azonnal megírnám a gondviselői igazolást a hiányzásról, csak nincs annyi kreditem, ahány értelmetlen iskolai nap van egy évben. A státusztörvény elfogadásával és a kötelező nyilatkozattétel után, szeptember 30-tól pedig még kevesebb tanár lesz a rendszerben. És akkor ne utazzanak el a gyerekek 2 napra?

———————-

Ahogy a pályaelhagyó tanárokat büntetik, úgy szorítják korlátok közé a gyerekeinket is. Pedig a gyerekek dolga épp az lenne, hogy szárnyaljanak, tudjanak meg minél többet a világról, ismerjék meg magukat és társaikat az iskolától eltérő környezetben, helyzetekben. Mindettől fosztják meg őket.

Köszi, Viktor :((((

Félbevágott osztálykirándulás – 1. rész