Politikai tisztességről és tisztességtelenségről

Ez kérem nem fejlődés, hanem mutyi!

A polgármester október 17-i, a Gazdasági Bizottság üléséről szóló bejegyzése szerint a DK, a Momentum és a Fidesz pártpolitikai érdekből akadályozta a polgármester munkáját és a fejlődést akkor, amikor nem szavazott meg 42 millió forintot útkarbantartásra.

A valóságban azért nem szavazták meg a plusz keretet, mert az előző, 300 milliós keretből 70 milliót még el sem költött a meghívásos(!) beszerzési eljárásban nyertes Balogh-Út Kft. Egyrészt tehát financiálisan sem volt indokolható a plusz keret biztosítása, másrészt az időjárás miatt sem, hiszen heteken belül alkalmatlan lesz az idő aszfaltozásra.

Hiába keresem a politikai tisztességet az előterjesztés és a polgármester kommunikációja mögött. Megint a Balogh-Út kerül elő a közös „Alma materből” (bokszklubból), nem nyílt eljárásban kiválasztva, és megint megy a figyelemelterelés és a pártok kárhoztatása. (Megjegyzem, hogy DK-s tagja nincs is a Gazdasági Bizottságnak, Orosz László független képviselő „ledékásozása” pedig felháborító.)

A politikai tisztességtelenség útjának végén mindig önérdek és – mondjuk ki – mutyi van.

A politikai tisztesség ebben az esetben azt diktálta, hogy akkor se engedjék szórni a város pénzét, ha a szavazás eredménye kiforgatható, fegyverként használható. Jó és felelős döntés született.

A politikai tisztesség útja a közpénzek hatékony felhasználása, mely egyben a közjó és a fejlődés útja.

Politikai tisztességről és tisztességtelenségről