Reakció Gyurcsik József, képviselő posztjára

Józsi, amikor a posztodat olvasom, újra elvesztem a hitemet abban, hogy valóban az ellenzéki politikát képviseled és nem a magad érdekeit.

A Szigetszentmiklós választ oldalon azért vontuk meg – momentmos társaidéval együtt – szerkesztői jogodat, mert a közös jelölt, Jószai Teodóra ugyan kapott Fekete-Győr Andástól logót (mert őt jóval esélyesebbnek tartotta nálad), de tőletek, a helyi Momentumtól segítséget nem. 209 szavazaton múlott, hogy nem engedtük el Nagy Jánost az éles körbe és akár a parlamentbe, hogy még magasabb szinten romboljon. Nem rajtad, nem a Momentumon, hanem Teodóra elkötelezett csapatán. Ekkor inogtam meg először.

A piac átépítése kapcsán aztán posztoltál egy jót, bátrat, szókimondót, és visszatért a hitem, de a mostani bejegyzésed nyomán ismét szertefoszlott.

Konfliktussá egyszerűsíted le azt az elvi politikai kérdést, hogy ellenzékiként kritizáljuk azt a polgármestert, aki

– elárulta szövetségeseit,
– nem tartotta be az ellenzék közös választási programjának olyan lényeges pontjait, mint az átlátható önkormányzati működés,
– együttműködik a Fidesszel.

Hogy hibázunk volna, mert nem vagyunk a teljes informáltság birtokában? Ezt elsősorban a polgármesteren szíveskedj számon kérni, aki ígéretével ellentétben nem tette online elérhetővé az önkormányzat és a hivatal által kötött szerződéseket.

Ha valódi ellenzékinek tartod magad, folytatod Nagy János kritizálását. Gyenge, alkalmatlan vezető, aki ráadásul mára fideszes lett. Megérdemli a kritikát. Hogy most a pártatlan és önérdekből békebarát városatya szerepében tetszelegsz, felháborít. Úgy tűnhet, dolgozol, de ezzel valójában Nagy Jánost erősíted, akit elzavarni kell, nem szemet hunyni az alkalmatlansága és tisztességtelensége felett.

Gyurcsik József – Momentum posztja: https://www.facebook.com/gyurcsikjozsef.momentum/posts/576980317762530

Reakció Gyurcsik József, képviselő posztjára