Rögzítettük etikai alapelveinket

Tiszta kampányt folytattunk eddig is, és ez ezután is így lesz. Az ellenzék csapata vállalja, hogy az alábbi etikai elveket betartja. Polgármesterjelöltként arra kérem a választáson induló valamennyi polgármesterjelöltet, hogy tegyen hasonló vállalást a tisztességes kampány érdekében a választók és a versenytársak felé és erősítse meg vállalását az ALÁBBI SZÖVEG KÖZZÉ TÉTELÉVEL:

1. A kampány alapja minden szervezet és jelölt programja, a jövőre vonatkozó tervei, politikai nézőpontja.

2. Egymás politikai tevékenységét kritika tárgyává lehet tenni, hiszen a választók joga és érdeke, hogy a jelöltek és újraválasztásra készülő képviselők tevékenységéről minél szélesebb körű információk alapján tájékozódhassanak. A kritika azonban csak megalapozott, tényekkel alátámasztott lehet. Nem terjesztünk hamis információkat, és kötelezzük magunkat az esetleges pontatlanságok, téves vagy megalapozatlan információk haladéktalan kijavítására.

3. Tiszteletben tartjuk egymás emberi méltóságát, magánéletét, családját, faji-, vallási-, szexuális és nemi identitását. Tartózkodunk a jelöltekre vonatkozó, politikailag nem releváns kijelentésektől és a levéltitok megsértésétől.

4. Szigorúan elítéljük az önkormányzatban és intézményeiben dolgozók kampányfeladatokra buzdítását vagy kötelezését, illetve szabad választási jogukban való korlátozásukat.

5. Szintén elítéljük a városban dolgozó civil szervezetek – források odaítélésének vagy megvonásának kilátásba helyezésével történő – befolyásolásának a szándékát is. A civil szervezetek politikai tevékenysége és vezetőik politikai szerepvállalása kritika tárgyát képezheti.

6. A kampányba nem vonunk be gyerekeket!

7. Szigorúan elítéljük a választók adóforintjainak hatalmi célokra történő elköltését, nem használunk fel önkormányzati vagy kormányzati forrásokat a június 9-i önkormányzati választás kampány céljaira. (Nekünk ilyen források nem is állnak rendelkezésünkre.)

8. A kamuprofilokról érkező véleményeket és információkat nem tekintjük politikailag relevánsnak.

9. Elhatárolódunk a szavazatvásárlás gyakorlatától, és elítéljük azt. Egyetlen polgárt sem alázunk meg azzal, hogy bárminemű ellenszolgáltatást ígérünk a szavazatáért.

10. Egymás kampányanyagait, különösen plakátjait nem rongáljuk meg, és nem buzdítunk erre senkit. Ha rongálást tapasztalunk, és az elkövető személyéről tudomást szerzünk, a feljelentést akkor is megtesszük, ha az illető politikai vetélytársunk kárára rongált.

11. Kijelentjük, hogy ezen irányelveket a kampányunkban dolgozókkal megismertetjük, betartatjuk, felelősséget vállalva a munkájukért, s mindezeken túl felkérjük a kampányban önkéntesen részt vevő aktivistákat is, hogy tartsák be ezen előírásokat.

Kocsis Éva

Miklósért Városvédő Kör – DK – Párbeszéd – LMP – MSZP – Nép Pártján polgármesterjelöltje#választás2024

Rögzítettük etikai alapelveinket