Van ellenzéki összefogás Szigetszentmiklóson, csak egyesek már nem a részei

Ugyanúgy, mint 2019-ben, most is összefogásos indulásban gondolkodik a demokratikus ellenzék – szemben azzal, amit a 444.hu tegnapi írása sugall.

Ennek az összefogásnak Nagy János és szűk köre nem lehet a tagja. Nagyot, aki hatpárti, ellenzéki támogatással lett polgármester, nem tartjuk a demokratikus ellenzék részének, hiszen azt ő maga verte szét akkor, amikor kiebrudalta a városi kulcspozíciókból az ellenzékieket, és helyükre a saját puccsistáit és a Fidesz képviselőit ültetette, majd megszavaztatott velük magának 6,6 millió forint jutalmat.

Ami pedig a közelmúlt legnagyobb botrányát illeti, Nagynak a TESCO raktár és a hozzá kapcsolódó M0 fejlesztés ügyében tett lemondó nyilatkozata a képviseletre való teljes alkalmatlanság ékes bizonyítéka.

A választópolgárok bizalmát nem hatalomtechnikai módszerekkel és a médiában történő félretájékoztatással kell elnyerni. Tömegbázist kell építeni, valamint helyi ügyeket kell feltárni és képviselni. Én ezt teszem a mögöttem álló csapattal együtt.

Az elmúlt hónapokban kialakult egy hatékony és egymást támogató együttműködés a helyi DK, LMP, Párbeszéd, MSZP és civilek között. Rengeteget dolgozunk együtt a városért. Ebbe az együttműködésbe továbbra is várjuk a Momentumot, annak ellenére, hogy polgármesterjelöltjük a 444.hu riporterével, a velem készült telefonos interjú alkalmával üzente meg nekem, hogy saját listával kíván indulni, azaz azt tervezi, hogy maga írja ki a pártját az ellenzéki összefogásból. (Ez persze nem szerepel a cikkben.) Rettenetesen sajnálnám, ha ezen a momentumon múlna az ellenzéki siker 2024-ben!

Van ellenzéki összefogás Szigetszentmiklóson, csak egyesek már nem a részei