Akadálytalanul düböröghet tovább a TESCO-CTP-Nagy János-Fidesz vonat

A képviselő-testület úgy döntött, a TESCO raktárbázis építéséhez nem szükséges környezeti hatásvizsgálat lefolytatása.

Csak két képviselő mondott nemet erre a – bizottságok bevonása nélkül, rendkívüli testületi ülésen tárgyalt előterjesztésben szereplő – határozati javaslatra a jelenlévők közül.

Kérdéseim Nagy Jánoshoz:

– Most, hogy „már tudja”, hogy nem egészségügyi eszközökkel kapcsolatos termelő beruházás, hanem komoly teherautó forgalmat generáló, nagy környezeti tehelést okozó gigaraktár épül a Nagylaposon, miért nem igyekszik a lakosságot megnyugtatni, aggodalmaikat eloszlatni, pl. egy hatásvizsgálattal?

– Miért nem hajlandó meghallani a tiltakozó lakossági hangokat, miért akar beállítani engem és a Miklósért Városvédő Kört úgy, mintha mindannyian a DK anarchiára törekvő propagandistái lennénk, és nem valid kérdéseket vetnénk fel?

– A TESCO útengedélyéhez szükséges a Helyi Építési Szabályzat módosítása, ami szintén képviselő-testületi hatáskör. Van arra szándék, hogy ebben az eljárásban kialkudjanak valami többet annál, amit eddig sikerült, végtelenül szakmaiatlanul és a beruházónak gyakorlatilag lefeküdve?

– Kit képviselnek ezek a képviselők??? Előre hallom a kifogást, miért kellett megszavazni: milliárdos adóbevételek… 2025-ig semmi, utána se sok.

Akadálytalanul düböröghet tovább a TESCO-CTP-Nagy János-Fidesz vonat