Orosz László: Egy félretett, független képviselő válasza Nagy János újságírókhoz intézett, nyílt levelére

Polgármester Úr!

Nagyot fordult a helyi politika kereke az elmúlt napokban. 2019 őszén még boldogan ünnepeltük, hogy ellenzékbe szorítottuk a Fideszt, most pedig hitetlenkedve nézzük, hogy ismét ők kormányoznak, együtt Önnel, polgármester úr.

Eddig vitáink ellenére lojális voltam Önhöz és csapatához, nyíltan nem bíráltam, elfogadtam a döntéseit. A mai nappal ennek vége.

Megszoktuk már, hogy a polgármester úr szívesen csúsztat, de ez azt is jelenti, hogy kiismertük az észjárását: hint néhány valósnak tűnő morzsát, de a lényegit és igazat nem fedi fel. Jelesül:

Nyílt levelében azt állítja, spórolni akart a bizottságokon, ezért szüntette meg a leszakadó városrészek bizottságát, a BLÉB-et. Ezt készéggel el is hinnénk a polgármester úrnak, ha közben nem vezette volna be a bizottsági alelnökök díjazását.

Azt is kiemeli, hogy a bizottságokban több az ellenzéki, mint a fideszes. Ez sem teljes blődség, de két fontos körülményt nem említ.
1. 6 bizottsági alelnöki pozíciót tettek fizetőssé, és ebből hármat a Fidesz, hármat a maga feltétlen hívei kaptak.
2. A 6 bizottsági elnöki pozíción 3 fideszes, valamint 2+1 arányban megmaradt két feltétlen híve osztoznak.

A felügyelőbizottságokról szót sem ejt – nyilván azért, mert védhetetlen, hogy onnan is kirugdosta az ellenzékieket és saját emberét, valamint három fideszest(!) ültetett a helyükre. Tudják a városlakók, hogy ezek az emberek fogják ellenőrizni az önkormányzati tulajdonú cégek ügyvezetését??? Kecskére a káposztát…

Tudja mi az, amit maga spórolásnak nevez, polgármester úr?
Valójában pozícióosztogatás, kölcsönösen előnyös üzlet, a lojalitás megvásárlása, a családi ezüst együttes elharácsolása. Érdekes, hogy egyetlen ellenzéki képviselőt sem tartott alkalmasnak bizottsági elnöknek vagy alelnöknek 2 hívén és a fideszeseken kívül… Így lett olyan embere, aki millión felüli a bruttó díjazásban részesül.

Valószínűleg az a vég kezdete, felkészül az alpolgármester, a városi cégek és a hivatal.

Maguk eladták magukat és a várost a Fidesznek! Sok sikert kíván Lakihegy független képviselője!

@orosz

Orosz László: Egy félretett, független képviselő válasza Nagy János újságírókhoz intézett, nyílt levelére