Sveda Zsolt: Ilyen zöld is lehetne a város, de Nagy János a zöldprogram támogatása helyett rágalmaz

„Nem volt alátámasztva, hogy mit szeretnének, hasraütött(?) adatok voltak, én sajnos azt kell, hogy mondjam, hogy felmerül a gyanú az én részemről, hogy nem biztos, hogy ezt a nagy összeget, ugyanarra költötték volna, ami a táblázatban szerepel… Én úgy gondolom, hogy ennek a pénznek az útvonalát nem tudjuk pontosan nyomon követni, nem tudjuk leellenőrizni, és nem szeretném azt, hogy ha az én ciklusomban azt mondanák, hogy eltűnik a pénz.”

– fogalmaz Nagy János a Felső-Dunaági Környezetvédelmi Közalapítvány számára megállapított 26 millió forintos keret felhasználása kapcsán a DunaMédia Televíziónak adott interjújában, itt: https://www.facebook.com/dunamedia/videos/409700021271817

Rágalmak helyett az igazság:

A Felső-Dunaági Környezetvédelmi Közalapítvány – melynek kuratóriumi elnöke vagyok – számára az önkormányzat 2022. évi költségvetési rendelete 20+6 millió forint keretösszeget állapított meg, melynek felhasználásáról 2022. július 6-án döntött az alapítvány kuratóriuma.

Az erről szóló Facebook-poszt itt olvasható: https://www.facebook.com/kozalapitv…/posts/140648108637781

A döntésben szereplő programelemek gerincét az Újpesten már sikerrel működő, Trippon Norbert, alpolgármester által tető alá hozott zöldprogram (lásd: képek) képezte. Ennek alapján a helyi zöldprogramunk idő- és költségtervét Jószai Attilával közösen dolgoztuk ki.

A költségvetési rendelet szerinti támogatási kérelmünket kuratórium döntése után azonnal – 2 hónappal ezelőtt(!) -megküldtük a polgármester részére. Előbb a részletezett, beköltségelt kérelem részletezésre(!) szólított fel a hivatal, majd jelezte, hogy újra testület elé kell vinni az ügyet. Szeptember 7-én a testület újra tárgyalta a költségvetési rendelet szerint az alapítványnak járó támogatást és olyan határozatot hozott, mellyel a döntést a kifizetésről szeptember végéig kitolja. A határozat azért aggályos, mert a költségvetési rendeletben szereplő tételre vonatkozik, határozattal viszont egy rendelettel szabályozott kérdésről nem lehet rendelkezni.

Miről is szól ez az egész ügy?

Biztosan nem az önkormányzati forrásokkal való takarékoskodásról, ugyanis ugyanezen a testületi ülésen Nagy hívei a Fidesszel közösen megszavazták a hat bizottsági alelnöki pozícióért járó díjazást – mindet saját maguknak.

A DK képviselőinek lejáratásáról annál inkább: Nagy János interjújában arra utal, hogy az alapítványnak járó forrásokat nem a kuratóriumi döntésnek megfelelően terveztük elkölteni, a pénz „eltűnt volna”.

Visszautasítom – Jószai Attila nevében is – Nagy János rágalmazó kijelentéseit és felszólítom, h9gy tartsa be a közös választási programunkat, melynek a város zöldítése is része!

@sveda

Fotó: https://www.facebook.com/tripponnorbert/posts/pfbid02Et7qKMW2YB7R75VaqTXoVNsL6AmvQ6LUNyv3g18uxfHmM9jy4HCxarmhUAmpSoL6l

Sveda Zsolt: Ilyen zöld is lehetne a város, de Nagy János a zöldprogram támogatása helyett rágalmaz