Légvárra épül a Nagy János által patronált TESCO raktár

Nem épül meg nyitásra a sáméhegyi M0 csomópont déli ága!

Június 26-án Nagy János győzelmi jelentésként olvasta fel Nagy Bálint (Építési és Közlekedési Minisztérium) levelét, akitől a sáméhegyi M0 csomópont déli ágának állami beruházásban történő megvalósításáról kért tájékoztatást.

A levél szerint Lázár miniszter úr TÁMOGATJA a projekt felfüggesztés alóli felmentését, a vonatkozó közbeszerzés megindítása 2023. III. negyedévében TERVEZETT, eredményes eljárás esetén a vállalkozási szerződés aláírása 2024. I. negyedévében TÖRTÉNHET MEG. A kormány támogató döntése és a forrás biztosítása ESETÉN a vállalkozási szerződésben vállalt munkák átfutási ideje 18 hónap.

A levél a szomszédban zajló háborúra, a rezsicsökkentés megvédésére és szükséges honvédelmi intézkedésekre is hivatkozik. Ebből és a sok feltételes megfogalmazásból minden épeszű ember kiérthette, hogy a projekt sorsa közel sem tisztázott, jobbra és balra is eldőlhet.

A július 31-i, a támogatott közútfejlesztésekről szóló kormányhatározat szerint

A SÁMÉHEGYI M0 CSP DÉLI ÁGA NINCS A TÁMOGATOTT 24 PROJEKT KÖZÖTT

melyekre az elkövetkező 4 évben 47,5 milliárd forintot tervez elkölteni a kormány.

Hosszú évekre velünk marad tehát az M0 Autóúton a TORZÓ, és a TESCO raktár úgy nyit meg 2024 végén, hogy a gerincútnak nem lesz közvetlen csatlakozása az M0-ra.
Itt írtam arról, mely M0 csomópontokat fogja terhelni a TESCO forgalma mindaddig, míg nem épül meg a sáméhegyi csomópont déli ága: https://kocsiseva.hu/a-tesco-beruhazas-ujabb-reszlete-szivargott-ki/

Forrás: https://m.hvg.hu/…/20230801_utepites_kormany_beruhazas…

Légvárra épül a Nagy János által patronált TESCO raktár