A Fidesszel alkudozó városvezetést nem tartom az ellenzék részének

– Villámtüntetésen üzentük meg a városvezetésnek, hogy tudjuk, hogy célja a Fidesz újbóli helyzetbe hozása Szigetszentmiklóson –

A DunaMédia Televíziónak a tüntetést követően adott interjúm szövege:

A mai megmozdulásnak a „Legyen szabad a város” nevet adtuk és az a célunk, hogy tükröt tartsunk a városvezetésnek.
Biztosan sokan emlékeznek még a pocakos Szabó plakátokra, melyekkel a 2019-es önkormányzati választási kampányban árasztottuk el a várost. Azt üzentük az akcióval, hogy ismerjük a közérdek helyett az egyéni érdekekről szóló politizálás természetét es nem kérünk belőle.
Nyíltan, szokatlan bátorsággal szálltunk szembe a Fidesszel. Győztünk és szabad várossá tettük Szigetszentmiklóst. Legalábbis akkor így hittük.
Néhány hete Nagy János összeállt a Fidesszel azért, hogy valódi ellenzéki politikusokat és valódi  ellenzéki civileket szorítson ki az önkormányzat döntéshozatali szerveiből. Ezzel elárulta az ellenzéki célokat, de leginkább a rá szavazókat, azokat, akiknek a székét köszönheti.


A mi álláspontunk az, hogy a Fidesszel nincs alku. Aki a Fidesszel alkut köt, maga is fideszes.
És nincs két ellenzék. Egy van, az, amelyik szemben áll a Fidesszel. Az, aki szándékosan engedi be a farkast az ajtón és hozza vissza a városba a Covid-kezelést tekintve kormanyzásképtelen, a jelenlegi helyzetet tekintve pedig felelőtlen gazdaságpolitikát folytató, a saját szavazóit is becsapó, rezsinövelő Fidesz-politikát, nem ellenzéki.
Nagy János arra számított, hogy a politikai uborkaszezonban senkit sem érdekel majd, ha újabb kísérletet tesz arra, hogy kiebrudalja alpolgármesteri pozíciójából Jószai Attilát, ellenzéki képviselők bizottsági elnöki posztjait játssza át a Fidesznek, illetve egy komplett bizottságot megszüntetve bünteti azokat a civileket, akik 2019-ben hatalomba segítették, de látva alkalmatlanságát, mára elfordultak tőle.


Nagy arra számított, nem látjuk majd tisztán a Judás-pénzt: Nagy ugyanis azért cserébe, hogy a Fidesz mindezt megszavazza, tanácsnoki pozíciót, frakcióirodát es munkatársat ígért nekik.


Jószai Attila lemondásával és a nyilvánosság eszközével akadályozta meg, hogy Nagy összebútorozzon a helyi Fidesszel.
Köszönjük Attilának és innen is üzenjük neki, hogy értjük az elmúlt másfél éves harcát Naggyal szemben.


A Fidesszel alkudozni bűn. Mi küzdeni fogunk a Fidesz ellen és mindenki ellen, akinek az a célja, hogy helyzetbe hozza a helyi Fideszt a valódi ellenzék kárára.
Jószai Teodóra, akinek a kampányfőnökeként dolgoztam az országgyűlési választási kampányban, április 3-án Szigetszentmiklóson legyőzte Bóna Zoltánt. Van miklósi ellenzék, csak meg kell tisztítani es össze kell fogni.
Ez a most még maroknyi csapat ezt fogja tenni.

Az interjú videó formátumban itt tekinthető meg: https://www.facebook.com/100007015834208/videos/757187185405012/

A Fidesszel alkudozó városvezetést nem tartom az ellenzék részének