Fideszes mameluk tartja a kultúra napi ünnepi beszédet Szigetszentmiklóson

Már nem is titkolja az álellenzéki polgármester, hová tartozik: A Magyar Kultúra Napjára rendezett, január 19-i eseményen, a Városi Könyvtár és Közösségi Házban Lakatos Mihály, a Kulturális és Innovációs Minisztérium Művészeti Főosztályának osztályvezetője mond ünnepi beszédet.

– Emlékeztek még Vidnyánszky kinevezésére a Nemzeti Színház élére?
– És arra, hogy Demeter Szilárdot azért ültették a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatói székébe, mert elődje túl sok baloldali és liberális írónak adott megjelenési lehetőséget? (És ha már ott volt, létrehozták Magyar Kultúráért Alapítványt – szintén Demeter mint kuratóriumi elnök vezetésével -, és több milliárd forintnyi ingatlanvagyont toltak be alá.)
– Az megvan, hogy egyetemi „modellváltás” címszó alatt alapítványokba szerveztek ki több egyetemet, köztük az SZFE-t, és örökéletű, fideszes kurátorokon keresztül csorbítják az oktatás szabadságát?

Az Orbán-kormány számos bűne közül több a magyar kultúra sárba tiprásához köthető:

– kulturális intézményeink bekebelezése,
– a kulturális élet szándékos jobbra tolása,
– a magas kultúrát felváltja a nemzeti giccs,
– a kulturális támogatások elosztása a NER-kompatibilitás alapján történik, így állhat elő például az a helyzet, hogy míg az Átrium a túlélésért küzd, Tóth Gabi 7 milliós Rolexet visel.

Rögzítsük: Nagy János = Fidesz

Szigetszentmiklós nem szabad város többé. Vezetője jól fizető kulcspozíciókat játszott át a Fidesz kezére, és most a magyar kultúrát a Fidesz hatalmi érdekei szerint eltorzító Orbánnak gazsulál a Magyar Kultúra Napján.

Tóth Gabinak ez minden bizonnyal tetszik. Nekem nem. És nektek?

Fideszes mameluk tartja a kultúra napi ünnepi beszédet Szigetszentmiklóson