Jószai Teodóra: Akire figyelni kell Szigetszentmiklóson

– Kocsis Éva, DK-MSZP-LMP-Párbeszéd-Miklósért Városvédő Kör közös polgármesterjelöltje –

Éva 22 éve él Szigetszentmiklóson. Itt született két csodás lánya – mindketten a helyi gimnázium tanulói. Éva szervezetfejlesztő közgazdászként végzett a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen. Igazi reneszánsz nő, több területen is kipróbálta magát: Dolgozott ingatlanfejlesztőként, ingatlanvagyon-értékelőként, gyermekei kiskorában szabadúszó divattanácsadóként. 2019-2020-ban a helyi önkormányzat sajtóirodáját vezette – távozása az első lépésnek tekinthető ellenzéki koalíció felbomlásához vezető úton. A 2022-es országgyűlési választásokon mellettem, a közös, ellenzéki jelölt mellett kampányfőnökként dolgozott, most pedig a Demokratikus Koalíció budapesti alapszervezeteinek operatív irányításáért felel.

Éva 2019-ben jelent meg a helyi közéletben. A 2018-as sikertelen kormányváltási kísérlet és a téli tüntetéssorozat nyomán döntött úgy, hogy minden személyes erőforrásával segíti a helyi ellenzéket abban, hogy átvegye a várost a Fidesztől. A közös küzdelem hatpárti győzelmet, hatpárti támogatású polgármestert és képviselő-testületi többséget eredményezett az ellenzék számára.

A győztes koalíciót azóta a polgármester szétverte, és ő, valamint szűk, személyes köre a Fidesszel lépett szövetségre. A valódi ellenzéket kiebrudalták az önkormányzati kulcspozíciókból, és helyükre fideszeseket ültettek. Éva arra vállalkozik, hogy a mögötte felsorakozó ellenzéki szövetségesekkel együtt visszaadja a várost a többségben lévő ellenzéki szavazóknak, hogy ennek a többségnek a képviselői dönthessenek a város sorsáról, ne pedig a fideszközelivé vált polgármester és a Fidesz nagykoalíciója.

Éva jól láthatóan több mint egy éve dolgozik azon, hogy Szigetszentmiklósnak valódi ellenzéki polgármestere legyen 2024 őszétől. Bizonyította, hogy képes a demokrata ellenzéki erőket megszervezni, hiszen nem csak bírja a DK, az LMP, a Párbeszéd és az MSZP támogatását, de ezeknek a pártoknak a helyi emberei igazi csapatként is dolgoznak együtt, Éva irányítása mellett. Fontos ügyekben közösen emelnek szót, tartanak fórumokat és egyéb rendezvényeket, gyűjtenek aláírást, egyfajta ellenzéki iránytűként szolgálva a polgármester árulása nyomán összezavart városlakók számára.

A TESCO országos logisztikai központjának Szigetszentmiklósra telepítése közfelháborodást váltott ki, nem csak a városban, de az egész Csepel-szigeten. Éva volt az, aki feltárta ebben az ügyben Nagy János polgármester szerepét, aki a képviselőket félrevezetve szavaztatta meg a szükséges Szabályozási Terv módosítást. Nagy János ezzel és későbbi nyilatkozatával – melyben lemondott az M0 Autóút csomópontjának megépítéséről – az egész várost és az egész környéket elárulta. Ha Éva nincs, erről nem tudna a lakosság, és nem értené, hogy miért kell leváltani a jelenlegi városvezetést.

Szigetszentmiklósnak olyan vezetésre van szüksége, mely nem köt háttéralkukat a magántőkével, és nem enged be olyan beruházásokat a városba, melyek a város lakóinak életét hátrányosan és nagymértékben befolyásolják. Ilyen a TESCO napi ezernél is több kamiont a város fő feltáró útjára szabadító beruházása, de ilyen lehet egy újabb akkumulátor-feldolgozó is, melynek sajnos van még szabad hely a TESCO-raktár közelében. Az új kormány nem fog összekacsintani a mindenre kapható városvezetőkkel, akik seprik az utat a kiemelt kormányzati beruházások előtt, Éva pedig nem az a polgármester lesz, aki ajtót nyit az életminőséget romboló beruházásoknak.

Éva képes és alkalmas arra, hogy sziklaszilárd elveivel, demokrata felfogásával Szigetszentmiklóst erős ellenzéki bástyává tegye, mely nem alkuszik sem a Fidesszel, sem a pénzemberekkel a lakosok kárára.

A város és az ország fejlődését gúzsba kötő mutyizás ellen csak ilyen stabil értékrendű emberekkel lehet felvenni a harcot, mint Kocsis Éva.

Hajrá, Éva! Mindenben számíthatsz rám.

BEJELENTÉS: https://fb.watch/qFIQuldDLV/

Jószai Teodóra: Akire figyelni kell Szigetszentmiklóson