Ismét közérdekű adatigénylést terjesztettünk elő, két ügyben is!

Mennyit fizet a város a most zajló közvéleménykutatásért, és mire szól az Aries megbízatása a Tanösvényen?

Tudni szeretnénk, mennyi közpénzt költött el Nagy János arra, hogy a választásokon maga mögött tudhassa a Jobbik logóját, azaz mennyit fizet a város a most zajló közvéleménykutatásért, és annak mi volt a szerződésben lefektetett célja.

Az elmúlt 2 hétben többen nehezményezték itt a Facebookon, hogy az önkormányzat megbízásából a Jobbik közvéleménykutató intézete, az Iránytű Intézet telefonon hívja a helyi lakosokat. Úgy tesznek, mintha az egyes intézkedések (már ha a városi zenés buli intézkedés) sikerességét mérnék, s a nagyérdemű csak akkor érti meg, hogy Nagy János kampányába csöppent, amikor a polgármesterjelöltekről faggatják, de természetesen csak Nagy Jánost említve név szerint.

Mire szól tulajdonképpen az Aries megbízása a Tanösvényen? Kikértük a szerződést, hogy megtudjuk, kinek a hibája, hogy lerohadnak a fahidak, tönkremegy a sétaút, szemetes minden, és még januárban sem sikerült az őszi avart elvinni.

A Tanösvény karbantartását Nagy János és a Fidesz 2023 derekán elvette a Felső-Dunaági Természet- és Környezetvédelmi Közalapítványtól, és odaadta a megbízást az Ariesnek. Az Aries 1.7 millió Ft-tal adott drágább ajánlatot a korábban az alapítványnak dolgozó cégnél, a képviselő-testületi döntésben (és az ahhoz adott, nem részletezett ajánlatban) pedig éves léptékben már 1,9 millió forinttal magasabb összeg szerepelt. A Tanösvény még sosem volt ilyen rossz állapotban, az Aries vezetője pedig Sveda Zsoltnak, az alapítvány elnökének írt levelében azt állítja, a hidak karbantartása nem is az Aries, hanem az alapítvány feladata. Értitek, ugye? Több pénz és kevesebb feladat, hogy legyen miből lopni.

Tiszta Fidesz.

Az adatigénylés teljesítése után beszámolunk a szerződések tartalmáról!

Ismét közérdekű adatigénylést terjesztettünk elő, két ügyben is!