TESCO-fórum a Lakihegyi Közösségi Házban

Biztonságos közlekedésünk, egészséges környezetünk mind védendő érték. Ezek kerülnek veszélybe, ha a TESCO logisztikai bázisa – a CTP beruházásában – azokkal a feltételekkel költözik Szigetszentmiklósra, melyeket a szakmaiatlan és a városi érdeket szem elől tévesztő városvezetés „alkudott ki”.

Lássunk tisztán a Nagylaposi-dűlőre tervezett raktárbázis közlekedési hatásainak ügyében!

– Az a 2019-es forgalmi modell, mely a logisztikai fejlesztés által generált plusz forgalom közúthálózatra gyakorolt hatását vizsgálja, hamis alapfeltevésekkel él.

– Azóta már tudjuk, hogy belátható időn belül nem épül meg sem az alapfeltevésként figyelembe vett halásztelki dupla körforgalom, sem a sáméhegyi csomópont déli ága, sem a csepeli úti csomópont direkt ága az M5 felé – ez mind állami beruházás lett volna. A raktárbázis többletforgalma a mostani közúthálózatra terhelődik rá, nem pedig egy autópálya csomópontokkal feljavított állapotra.

– A számítások csak azért igazolhatják azt, hogy a szabályozási terv módosításhoz benyújtott tanulmánytervben előre jelzett napi 1500 teherautót elbírja a közúthálózat, mert olyan fejlesztéseket vettek figyelembe, melyek nem fognak megvalósulni.

– Azt pedig már kommentálni sem szeretném, hogy a tanulmánytervben szereplő 1500 teherautóhoz képest 122 teherautóról (nagyrészt éjszaka) beszélt a CTP által megbízott úttervező a lakossági fórumon.

Nem látok más megoldást, mint újra számolni az egészet, valós forgalomterhelési adatokkal és a valóban megvalósuló útfejlesztések figyelembe vételével.

TESCO-fórum a Lakihegyi Közösségi Házban