Jószai Attila: Újra NER-hangulatban telik a testületi ülés

A Fidesz-Nagy János koalíció első közös döntései máris a túlárazott beruházásokról és az átláthatatlan költésekről szóltak. Két furcsa döntéssel indult az árulók és a Fidesz közös koalíciójának első testületi ülése.

Átláthatóság Nagy János módra: Akik ezentúl lakóépületük korszerűsítése, vagy építkezés miatt burkolatbontást kérnek, az eddig is kötelező helyreállítást a Gazdasági és Városrészek Fejlesztéséért Felelős Bizottság által megnevezett kivitelezővel végeztethetik. Az nem derült ki, hogy hasra bemondás alapján, vagy az adótartozásai miatt cégvezetéstől eltiltott bizottsági elnök Ladányi Sándor bemondására fog történni. Egy korrekt módosító javaslatot nyújtottam be, mely szerint a nyilvános közbeszerzési eljárás során minden évben kiválasztott útkarbantartással foglalkozó vállalkozás végezze ezt is, hiszen így a műszaki

ellenőr is rendelkezésre áll. A javaslatot csak a négy megmaradt ellenzéki, azaz Orosz, Gyurcsik, Sveda és jómagam támogattuk.

„Költségtakarékosság” Nagy János módra: Beszerzési és közbeszerzési eljárásokat megkerülve, az Aries Kft fogja végezni közvetlen költségvetési forrás átadásával a régóta várt parkosítást és burkolatcserét a Spar Áruház környezetében. „Természetesen”, az Aries Kft. általában alvállalkozók bevonásával végzi ezeket a munkákat, ám ebben az esetben megkerülhető a Demokrácia-csomag során elfogadott nyílt és átlátható beszerzési eljárás. Az Aries felügyelőbizottságában sem tud már rákérdezni ezekere sem Nagy Gergő (Momentum), sem Orosz László képviselő, mert páros lábbal rúgta ki őket is Nagy János a Fidesszel együttműködve.

Szóval, minden a régiben. Új arcokkal – árulókkal – de ugyanúgy működik az önkormányzat, ami ellen harcoltunk a város lakosságával együtt 2019 előtt.

@joszai

Jószai Attila: Újra NER-hangulatban telik a testületi ülés