Végre történik valami az Illyés Gyula parkban

A környék lakói rég várnak arra, hogy kulturált környezetben pihenhessenek meg, és megérdemlik, hogy elinduljon a terület fejlesztése.

Más kérdés, hogy az előkészítés hiányosnak, a döntés pedig elkapkodottnak tűnik. Ismét egy skicc került a testület elé, ez alapján kellett dönteniük a képviselőknek a park felújításáról. Nem tájépítész által készített, méretezés nélküli rajz alapján pénzről dönteni nem lehet, a térkövezés és zúzott kő kiszórása pedig nem parkrekonstrukció, hanem parkolófelújítás – mondták el a képviselők a mai ülésen.

Az előkészítetlen előterjesztés és a sietős döntéshozatal erőltetése a Kéktón létesített kastélyjátszót juttatja eszembe. Ott is Nagy János vállalta a felelősséget azért, hogy egy gyerekrajz alapján 50 millió forintot költ el a város, és saját projektjének tekintve az ügyet tolta át az akkor még létező ellenzéki frakción (ilyen nincs, mióta Nagy átállt a Fideszhez), majd a képviselő-testületen a projektet.

Aztán egy élővideóból megtudtuk, hogy Nagy azzal készíttette el a rajzot, aki majd megnyeri a beszerzést a kivitelezésre…

A videó a képre kattintva, vagy ezen a linken tekinthető meg: https://www.facebook.com/eva.kocsis.319/videos/579190054291988

Kéretik tisztességgel hozzáállni a fejlesztésekhez, az alapos döntéselőkészítéstől a kivitelező kiválasztásáig! Nem csak az fontos, hogy fejlődjön a város, hanem az is, hogy mindez világos koncepció mentén, részleteiben kidolgozva, a pénzügyi erőforrások leghatékonyabb felhasználása (ezt biztosítják a nyílt beszerzési eljárások) és a jogszabályok betartása mellett történjen.

Végre történik valami az Illyés Gyula parkban