Aláírásgyűjtést indítunk az M0 csomópontért

Mától Szigetszentmiklóson a Miklósért Városvédő Kör, a Csepel-sziget többi részén pedig a Szigetvédők – Együtt a Csepel-szigetért közösségének tagjai gyűjtenek aláírást.

A CÉL ANNAK KIKÉNYSZERÍTÉSE, HOGY A TESCO RAKTÁRA CSAK AKKOR NYITHASSON MEG, HA ELKÉSZÜL AZ ÚJ M0 CSOMÓPONT.

A TESCO összes magyarországi üzletét kiszolgáló, 117 ezer m2 alapterületű raktárbázis előkészítő munkálatai 2021 nyara óta folynak. Az épületre a beruházó 2022 decemberében szerzett építési engedélyt, és meg is kezdte az építkezést. A nyitást 2024 végére tervezik.

A csatlakozó országos közút kezelője előbb előírta a raktárbázis használatbavételi engedélyének feltételeként az ún. sáméhegyi M0 csomópont déli ágának megépítését, majd mivel a szigetszentmiklósi polgármester, Nagy János lemondott a csomópontról, mint a használatbavétel feltételéről – a közútkezelő is eltekintett tőle. Eközben a Lázár János vezette Építési és Közlekedési Minisztérium 283 egyéb infrastrukturális fejlesztési projekttel együtt felfüggesztette a csomópont építését, majd amikor döntött arról, hogy az állam 24 projektet mégis megvalósít, az M0 csomópontot nem sorolta ebbe a körbe.

A TESCO giga raktára a jelen állás szerint, a polgármester nyilatkozata és a minisztérium döntése miatt úgy nyitna meg, hogy komoly, a TESCO okozta forgalomnövekedést érdemben kezelő útfejlesztés nem valósulna meg. Útjainkon reggel és délután is gyakoriak a torlódások, az M0 Autóút felé igyekvők fél-egy órát ülnek a dugóban. Ezt a problémát nem oldja meg a TESCO ki- és bejáratainál építés alatt lévő két turbokörforgalom és a közöttük, előttük történő négysávosítás, a TESCO megnyitásával a közlekedési helyzet jelentősen romlik majd.

Az összegyűjtött aláírásokkal megkeressük az Építési és Közlekedési Minisztériumot, az engedélyező hatóságot és a polgármestert, és arra szólítjuk fel őket, hogy tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy írjanak ki soron kívül közbeszerzést a sáméhegyi M0 csomópont déli ágának megépítésére.

  • Bízunk abban, hogy ha szervezetten adunk hangot mérhetetlen felháborodásunknak, annak van ereje, és van hatása Lázár-féle minisztériumra.
  • Bízunk abban, hogy a beruházó CTP és a bérlő TESCO is hallja a hangunkat.
  • Bízunk abban, hogy megérti a két multicég, hogy a raktár Miklósra telepítése messze nem ideális, és felelősségük van abban, hogy Szigetszentmiklós és a környék élhető maradjon.
  • Bízunk abban, hogy aláírásgyűjtésünk hatására a CTP és a TESCO latba vetik befolyásukat a minisztériumnál.
  • NEM BÍZUNK Nagy János polgármesterben, aki maga mondott le írásos nyilatkozatában az M0 csomópontról, mint a raktár használatbavételének feltételéről.

Aláírom a petíciót!

Aláírásgyűjtést indítunk az M0 csomópontért