Patikamérlegen kimért egyezség

2022. szeptembere óta gyakran használom azt a szófordulatot, hogy „Nagy kiebrudalta a valódi ellenzékieket a kulcspozíciókból, és helyükre fideszeseket ültetett”.

Készítettem egy jól áttekinthető infógrafikát, mely segít értelmezni a fenti mondatot, és melyen nyomon követhető, kik is irányítják a várost azok helyett, akik erre 2019 őszén felhatalmazást kaptak.

Jól látható, hogy a Momentum és a DK képviselői és delegáltjai, illetve Orosz László független képviselő egyetlen helyet sem töltenek be az önkormányzati cégek felügyelőbizottságaiban és az önkormányzati bizottságok elnöki és alelnöki posztjain. Mindenütt fideszesek ülnek, illetve a megválasztott álellenzéki képviselők közül azok – Lupa és Ladányi, a puccsisták – akik elárulva az ellenzéket összeálltak a Fidesszel, és megszavazták egymásnak a pénzes pozíciókat, majd együtt megszavazták NAGY JÁNOSNAK A 6,6 MILLIÓ FORINTOS JUTALMAT.

Tegnap a Fidesz a TESCO ügye és az állandósult dugók mentén elkezdte magáról leválasztani Nagy Jánost. Posztjukban így fogalmaznak:

„A Helyi Építési Szabályzat kikötéseit semmibe vették, látszat útfelújítások sokaságával, túlárazott, ám rosszminőségű utak foltozgatásával csorbítják a város költségvetését. Valamint hatalmas közlekedési káoszt zúdítottak a nyakunkba az ipari parkban történő beruházások kapcsán azzal, hogy Nagy János polgármester egy személyben úgy döntött, ellentmond a Magyar Közútkezelő előírásának, és nem kér abból a le-és felhajtó ágból, amelyről a logisztikai központot az oda szállító kamionok akadálytalanul meg tudják közelíteni az M0-ás autóútról.”

Vajon mit akar a Fidesz? Azt kötve hiszem, hogy odáig merészkednének, hogy felrúgják a testvéries együttműködést, mellyel darabra egyenlően osztották fel egymás között a miklósi tortát.

Patikamérlegen kimért egyezség